


Hennie Broers: Zilver als kunst.
Haar werk kenmerkt zich door de vaak speelse vormgeving waarbij edelmetaal regelmatig wordt gecombineerd met natuurlijke materialen. Qua vormgeving heeft Hennie een heel eigen en herkenbare stijl ontwikkeld, waarbij het ingewikkelde zaagwerk vooral zal opvallen.Voor haar werk heeft zij o.a. de cultuur ondernemersprijs van het Noorden gewonnen en de eerste prijs van de Europese wedstrijd voor edelsmeden werkend met duurzaam brons. Haar werk is recentelijk nog te zien geweest in Milaan en Venetië.
Esther Eggink: Het begint met tekenen
Esther houdt van krachtige, tekenachtige lijnen en is continu op zoek naar de juiste balans tussen net niet helemaal af en perfectie. Haar werk omvat zowel teken- als schilderkunst, waarbij ze de reactie op de soms heftige actualiteit met veel inleving en gevoel weet weer te geven. Het verhaal van de mensen die ze portretteert vormt haar uitgangspunt en wordt met veel passie en kleur op het doek gezet.
· 2023 Nominatie Nederlandse Portretprijs
· 2020 Sterren op het doek / Clairy Polak
Gwendolyn van Essen: Verlangen naar een mooiere wereld
Gwendolyn maakt tekeningen, schilderijen, grafiek, foto’s en installaties. Haar werk gaat over flora en fauna en betreft veelal wilde bloemen en vogels, te vinden op het platteland en de Wadden. Veel van haar werk is in inkt, gewassen inkt, drukinkt maar ook olieverf op allerlei papiersoorten, doek en paneel. Het wad, de schoonheid van het waddenlandschap en de vogels zijn een bijzondere inspiratiebron voor haar. De vogels zijn een symbool van vrijheid: Vogels in vrijheid en de vogels van het Groninger land. De tekeningen in inkt en gewassen inkt worden gemaakt met Oost-Indische inkt, sepia en inkt in diverse kleuren met pen en penseel op papier.
Happy van der Heide: Op zoek naar eenvoud, schoonheid en harmonie
In het besef dat de tijd rijp is voor verandering, experimenteert zij als kunstenaar met herwinbare, natuurlijke materialen, zoals de zachtheid van textiel en vilt. Het zijn vooral natuurlijke grondstoffen die na milieuvriendelijke bewerking en verwerking veranderd worden in hoogwaardige, nieuwe en recyclebare kunst en objecten. Ze is op zoek naar eenvoud, schoonheid en harmonie. Vaak hoeft zij daarvoor niet ver te gaan waardoor ook haar ecologische voetafdruk geen diepe sporen nalaat. Bijna alle natuurlijke grondstoffen die zij gebruikt voor haar kunstwerken groeien of zijn verkrijgbaar in eigen of nabije omgeving.
Jehannes Hibma: Beelden met een verhaal
Werkt tevens als ontwerper en monumentaal vormgever. Na zijn opleiding aan de kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden was hij jarenlang werkzaam als ontwerper van decors en rekwisieten voor openluchtspelen en theater. Na deze periode gaat hij zich steeds meer toeleggen op het maken van beelden in steen, hout, staal, brons en verschillende, vaak onverwachte materialen. Zijn beelden zijn theatraal en vertellen een verhaal. Tegenwoordig is zijn werk meer maatschappijkritisch gericht, met projecten als ‘Theater
van de hebzucht, Hergebruik en De Gjalp (de schreeuw)’ Dit als antwoord op de graaicultuur, de mateloze verspilling van grondstoffen en de tomeloze uitbuiting van de medemens en onze planeet.
Heine Noordstra: Verstilde harmonieën
Onderzoekt relaties tussen architectuur, landschap en omgeving, soms in hun historische context. Gevoelens transformeren en harmoniseren naar monumentale beeldstructuur. ‘Het gaat in mijn werk om de spirituele en de zintuiglijke beleving. De niet direct zichtbare werkelijkheid weergeven in verstilde harmonieën. Mijn werk beweegt zich tussen abstract/expressionisme en constructivisme. De natuur om ons heen, de grote landschappen en immateriële waarden zoals licht, stilte, leegte, in een mystieke sfeer, zijn in hun monumentale grootheid bronnen van inspiratie voor mij.’
Elise Klinkert: Leven in verbinding en harmonie
Elise onderzoekt in haar werk enerzijds haar onlosmakelijke verbondenheid met de natuur, en kan zich met zorg en liefde verliezen in het weergeven van het landschap, de natuur en de elementen. Aan de andere kant onderzoekt ze hoe deze alles overweldigende natuur verloren lijkt te gaan door toedoen van de mens. Haar schilderijen ontstaan vanuit een combinatie van verschillende aspecten: het engagement, gesprekken, bronnenonderzoek, een herinnering of flarden van een droom. De mensen en dieren die Elise schildert, zijn tijdreizigers die proberen een gevoel op te roepen, een romantisch verlangen naar een betere wereld, een leven in verbinding en harmonie, met elkaar en het universum.
Gert Jan Slotboom: Dubbele gevoelens
Gert Jan Slotboom heeft door de jaren heen een machtig schildersoeuvre opgebouwd. Hij is een schilder die graag in series werkt. Deze kenmerken zich door verwondering, desolaatheid en eenzaamheid. Sterk zijn de dubbele gevoelens in zijn schilderijenreeks Ecce Homo (zie de mens). Deze serie toont de mens in zijn naakte, onbeschermde kwetsbaarheid. Eenzaam, pijnlijk, rauw en zonder opsmuk. Gert Jan werkt met minimaal kleurgebruik en forse penseelstreken, maar tegelijkertijd rijk gedetailleerd. Medemensen waar we ook onszelf in zouden kunnen herkennen. Gert Jan studeerde in 1983 af aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.
- Info Expositie:
– Periode: 3 april t/m 4 mei 2025 ( wegens omstandigheden op 2 april gesloten )
– Opening expositie: Zo. 06-04 om 16.00 uur door Renee Otter
– Muzikale omlijsting: Gerdie de Jong en Joris Collier
– Achtergrondmuziek tijdens receptie: Onno Loonstra