De Galerie

Deze pagina geeft enkele algemene inlichtingen over de galerie en een aantal links naar andere delen van de website. Door te klikken op een van de blauwgekleurde woorden komt u op de betreffende plaats terecht.

IMG_5564

een blik in de galerie toont bijvoorbeeld zoiets:

Forma Aktua is een galerie, maar geen gewone. De galerie is bezit van een stichting en die stichting kent donateurs, waaronder vele kunstenaars. De Galerie is tevens Pinakotheek, wat zeggen wil dat we een eigen bestand aan kunstwerken hebben. Een deel van die kunstwerken is te koop en bovendien verkopen we voor aantrekkelijke prijzen zeefdrukken. De galerie heeft geen winstoogmerk en functioneert door de inzet van een bestuur en een aantal vrijwilligers, die dankbaar gebruik maken van de fondsen die onze donateurs verschaffen. De galerie heeft de ANBI status.

Forma Aktua is na Pictura (dat eigenlijk geen galerie is) de oudste galerie van Groningen, ze is op 29 mei 1981 opgericht door Henri de Wolf en anderen, en kent een roemruchte geschiedenis. Elders op deze site wordt die deels beschreven. In de Galerie is het boek: Forma Aktua. Twintig jaar Kopperprenten verkrijgbaar dat enig inzicht biedt in deze rijke historie. We zoeken iemand die een vollediger geschiedschrijving op zich zou willen nemen.

Wolf_1

De FA vlag wappert reeds lang tegenover de galerie

De galerie organiseert tien exposities per jaar, meestal exposities van drie kunstenaars, twee die schilderijen of grafiek tonen en een die driedimensionaal werk maakt. Een aantal keren per jaar organiseren we speciale evenementen en lezingen. Voor een overzicht van recente exposities zie bijvoorbeeld de Nieuwsbrieven en vorige exposities op deze site. Voor een overzicht van de plannen zie hier.

Tenslotte een plattegrond van onze ruimte

Slide1